Massiv rekrytering till utbyggda pappersbruket i Mariestad

Bild: Metsä Group

Häromveckan offentliggjorde Metsä det sedan länge väntade investeringsbeslutet i mjukpappersbruket i Mariestad. Investeringen landar på 4,2 miljarder kronor och går till nya konverteringslinjer. Utbyggnaden beräknas vara klar under andra halvan av 2025.

Till det utbyggda bruket söker nu ny personal. Totalt har 100 nya tjänster utannonserats och enligt lokal media har företaget redan fått in över hundra ansökningar, bara en vecka efter att platsannonserna publicerades.

- Det har varit ett bra intresse för våra lediga tjänster. Vi vill ständigt komma i kontakt med framtida potentiella talanger, så vi vill naturligtvis fortsätta få så många bra kandidater som möjligt att söka jobb hos oss på Metsä, säger Esa Paavolainen, ansvarig för miljardsatsning i Katrinefors bruk, till Nya Lidköpings-Tidningen.

Majoriteten av den personal som ska rekryteras kommer jobba i produktionen, till exempel maskinoperatörer och underhållspersonal.

Framförallt söker Metsä Tissue teknisk kompetens.

- Vi kommer att bygga en ny pappersmaskin och investera i nya konverteringslinjer - allt detta kommer att kräva ny arbetskraft. Vi söker därför personer med stort tekniskt intresse som stimuleras av att arbeta i en produktionsmiljö, säger Esa Paavolainen till Nya Lidköpings-Tidningen.

I dag arbetar omkring 350 personer i Katrinefors bruk.