Holmen Iggesund tittar på innovativa och hållbara förpackningar för kosmetika

Anna Altner. Foto: Holmen Iggesund
Foto: Holmen Iggesund

Holmen Iggesund och Yangi, en svensk startup inom förnybara förpackningslösningar baserade på torrformningsteknologi, har tecknat ett  långsiktigt avtal för att utforska möjligheterna med en ny typ av hållbart förpackningsmaterial.

Fokus för samarbetet ligger främst på att ersätta hårdplast med alternativa förnybara material i skönhets- och kosmetikaförpackningar som refill-, test- och innerförpackningar och andra användningsområden inom segmentet.

– Det är viktigt att snabbt göra förpackningar ännu mer hållbara och meningsfulla och på Holmen Iggesund ser vi fördelarna med att samarbeta med andra för att lösa utmaningar ännu snabbare. Samarbetet syftar till att hjälpa varumärken inom skönhet och kosmetika att ge sina kunder det de kräver: hållbara förpackningar, säger Hein van den Reek Director Future Packaging, Holmen Iggesund, i ett pressmeddelande.

– Vår fiberbaserade torrformningsteknik skapar en unik möjlighet att övergå till mer resurs- och kostnadseffektiva förpackningar som är förnybara och återvinningsbara. Samarbetet möjliggör ett starkt erbjudande som kopplar samman hela förpackningsvärdekedjan, från råmaterial till färdig förpackning, säger Anna Altner, grundare av Yangi.