Huvudentreprenör för Metsä Tissues expansion i Mariestad utsedd

Metsä Tissue har tecknat avtal med Skeppsviken Bygg i Skövde som huvudentreprenör för två större delentreprenader gällande grundläggning och byggnader vid utbyggnaden i Mariestad

Skeppsviken Bygg i Skövde är sedan tidigare huvudentreprenör för den inledande delen av expansionen, med ansvar för mark- och anläggningsarbeten. Det nya avtalet gäller grundläggning och byggnader med möjlighet att genomföra kompletterande arbeten. Avtalet gäller nya byggnader i det utökade bruksområdet, från massalager i norr till grindstuga i söder.

– Bygget av Framtidsfabriken i Mariestad fortskrider enligt planen med våra högt uppsatta mål om förbättrad energieffektivitet, minskad vattenförbrukning, lägre utsläpp och sänkta buller- och luktnivåer. Alla delar är viktiga för att projektet ska lyckas, från infrastruktur till nya maskiner och lokaler, säger Esa Paavolainen, projektdirektör, Metsä Tissue.

Arbetet med grundläggning och byggnader påbörjas sommaren 2023 och avslutas i början av 2025.

Totalt investerar Metsä Tissue motsvarande 4,2 miljarder kronor i expansionen och moderniseringen av Mariestads bruk som fokuserar på hållbar färskfiberproduktion. Det moderniserade bruket planeras kunna tas i drift under andra halvan av 2025.