Kreativ skogsägare får skogsvårdsstipendium

Småföretagare och skogsägare, men även teaterman och landsbygdsutvecklare. Mats Gustafsson (t v) får årets skogsvårdsstipendium av Stefan Brandt (t h), styrelseordförande, Stiftelsen Skånska Landskap.

För sin goda skogsskötsel, sitt skogsintresse och som föredöme för skogsbruk i sin bygd. Så löd motiveringen när Mats Gustafsson idag tisdag den 4 december tog emot ett stipendium på 10 000 kronor från Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond.  

- Jag tackar så mycket för detta. Det känns otroligt bra, sade Mats Gustafsson som har skogsmark norr om Örkelljunga.

Det är 21:a året som stipendiet på 10 000 kronor delas ut av Stiftelsen Emil Bondessons skogsvårdsfond som förvaltas av Stiftelsen Skånska Landskap. Varje år går stipendiet enligt urkund till "en förtjänt småskogsbrukare inom Kristianstads län som utmärkt sig genom att utföra en god skogsvård". Det är styrelsen för Stiftelsen Skånska Landskap som utser stipendiaten efter förslag från Skogsstyrelsen.  

-Mats får priset som en föredömlig skogsbrukare, men har också ett brinnande engagemang för landsbygdens framtid både som visionär och det han gör i verkligheten. Det händer väldigt mycket positivt kring Mats, sade styrelseordföranden Stefan Brandt.