Metsä Board Husum investerar i Industry 4.0-lösning

Foto: Afry

Metsä Board har gett Afry uppdraget att leverera en digital Industry 4.0-lösning, baserad på Afrys digitala systemplattform, och integrerad med det interna produktlogistiksystemet i Husums bruk.

Metsä Boards bruk i Husum ett integrerat kartong- och massabruk som producerar falskartong, obestruket vit kraftliner och blekt kemisk massa. På grund av ökad efterfrågan på hållbart producerade förpackningsmaterial ökar Husums bruket nu sin kapacitet och uppgraderar till en högre energieffektivitetsnivå.

Denna uppgradering kräver också ett nytt, modernt digitalt system, enligt Afry.

Industry 4.0-lösningen kommer att fungera som ett datainformationsnav. Lösningen kommer att integreras med logistiksystem som styr produktionsflödet och kommunicerar med andra system, som automatiserade fordon och kranar.

–Det är viktigt för oss att ha ett pålitligt och modernt system som stödjer vår nya produktionsprocess. Systemet behöver förstå våra produktionsprocessvariabler och integrera dem med data från andra digitala system. Därför har vi valt AFRY som leverantör av en simuleringsstudie och kravspecifikation samt själva implementeringen av lösningen, säger Daniel Nordkvist, processchef, Metsä Board Husum, i ett pressmeddelande från Afry.