Afry får uppdrag för indisk förpackningsjätte

Foto: Yash Pakka

Yash Pakka Limited  bygger ut sin produktionsanläggning för förpackningsmaterial i Ayodhya i Indien, och har tilldelat AFRY ett kontrakt som avser grundläggande tekniska tjänster.

Yash Pakka är en ledande leverantör av förpackningslösningar av papper och komposterbara bordsartiklar. Företagets produkter tillverkas av sockerrörsblast och är komposterbara, fossilfria, koldioxidsnåla och hållbara alternativ till engångsförpackningar av plast, styrofoam och andra fossilbaserade material. Yash Pakkas mål är en grön och cirkulär ekonomi med material som är förnybara, återvinningsbara.

I sin tekniska förstudie har AFRY projekterat en maskin som producerar 100 MT specialpapper om dagen att användas för flexibla förpackningar. Hela potentialen tas till vara hos ett biobränsledrivet kraftvärmeverk på 10 MW där restmaterialet efter sockerutvinning bearbetas. Produktionen av pappersmassa ökas genom att massafabriken byggs ut med ytterligare 75 procent och stödjande infrastruktur skapas i proportion till massa- och pappersmaskinernas ökade tillverkning.

– Vi är stolta över att ha utsetts till Yash Pakkas partner i detta innovativa projekt för att utöka den hållbara produktionen. Att utnyttja hela potentialen hos biobaserade industrier kommer att bli en viktig faktor när det gäller att begränsa klimatförändringarna. Vi skapar större resurseffektivitet genom att uppvärdera biobaserade material, minska avfallet och börja använda cirkulära lösningar, säger Antonio Bernucci, chef för Process Industries inom AFRY i Sydostasien.