Bong investerar 40 miljoner i förpackningsfabrik

Foto: Bong

Svenska Bong kommer att investera drygt 40 miljoner kronor i produktion av exklusiva papperspåsar vid sin fabrik i Saint-Sébastien-de-Morsent i Frankrike, via sin filial Bong France. Det uppger branschsajten L’Usine Nouvelle.

När Bong fick reda på att en av dess snabbväxande kosmetikakunder hade valt att köpa sina papperspåsar och påsar från Kina beslutade de sig för att automatisera sin tillverkning i Frankrike för att möjliggöra för samma kund tillverka sina förpackningar i Frankrike, till ”kinesiska priser” och av likvärdig kvalitet .

– Vi investerar 4 miljoner euro i fyra produktionslinjer - designade av ett kinesiskt ingenjörsföretag - vid vår anläggning i Saint-Sébastien-de-Morsent, säger Pascal Gravouille, vd på Bong France.

Bong tillverkar specialförpackningar och kuvertprodukter i Europa och erbjuder lösningar för distribution och paketering av information, reklam och lätta varor. Bongkoncernen har en årlig försäljning på cirka 2,1 miljarder kronor och cirka 1500 anställda i 15 länder.