Startup och investerare sammanstrålade i Karlstad

Foto: Paper Province

50 investerare mötte startups med innovationer vid den sjunde upplagan av investerarforumet A-match i Karlstad. Där fick de möta nio utvalda startup-företag, med en stark nisch mot hållbarhet och cirkularitet. Det skriver Paper Province.

Årets A-matchbolag täckte allt från tillverkningsindustri och skogsnäring, till matproduktion och återanvändning av leksaker.  

Bakom A-match står Almi Värmland, Almi Invest Norra Mellansverige, Nordea och Paper Province bland andra.

Några av bolagen på A-match var:

  • Cellofibers: Har utvecklat ett skogsbaserat material som ska ersätta EPS-plaster, bland annat frigolit, som idag finns världen över.
  • Fernandi Innovation AB: Har utvecklat en patenterad förpackningslösning med potential att ersätta plast och metallförpackningar inom livsmedelsindustrin.
  • Johannas: Har utvecklat ett kretsloppsystem för lokal matproduktion av fisk, grönsaker och insekter, fritt från miljöförstörande utsläpp.
  • MicroDri: Tar fram framtidens teknik för virkestorkning, genom att kombinera trävetenskap med banbrytande mikrovågsteknik.
  • Norse Biotech: Använder björkbark för att utvinna biomaterialet betulin. Det används främst till kosmetika, men användning till läkemedel och ersättning av kemikalier utforskas. 

Källa: Paper Province