ABB Robotics öppnar huvudkontor för förpackningar och logistik i USA

Foto: ABB

Nyligen invigde ABB officiellt det nya huvudkontoret för Robotics Packaging and Logistics som ligger norr om Atlanta i Alpharetta i Georgia. Den nya anläggningen kommer att fungera som ABB:s dedikerade center för robotautomationslösningar inom logistik- och förpackningsindustrin.

Centret ska utveckla nästa generations AI-baserade robotteknik, framhåller ABB. Investeringen, värd 22 miljoner dollar, handlar om att föra automationstekniken närmare kunderna.

– Med globala megatrender som handel direkt till konsument och arbetskraftsbrist som driver fram en efterfrågan på robotar då företag vill flytta sin verksamhet närmare hemmaplan, finns det en växande efterfråga på dedikerad support och expertis från våra amerikanska förpacknings- och logistikkunder, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation på ABB.

Då några av världens största förpacknings- och logistikföretag finns i och runt Atlanta är tanken att anläggningen ska fungera som ett nav för samarbete mellan ABB och dess kunder och integrations­partners.

”Tillsammans kommer det här ekosystemet att utforma och utveckla nästa generations AI-baserade robotar att ställa om hela förpacknings- och logistikindustrin”, skriver ABB.