Metsä Tissue bygger största mjukpappersfabriken i Storbritannien

Foto: Metsä Tissue

Metsä Tissue, det finska företag som just nu genomför en omfattande utbyggnad av en mjukpappersfabrik i Mariestad, meddelar att de valt etableringsort i Storbritannien för ett nytt mjukpappersbruk i landet. Enligt företaget kommer det att bli det hittills största mjukpappersbruket i landet och det kommer att avsevärt minska behovet av att importera mjukpapper till Storbritannien och Irland.

Metsä Tissue lovar att fabriken kommer att skapa mer än 400 jobb på plats plus tusentals andra i hela leveranskedjan. Fabriken kommer att byggas i Goole i Yorkshire.

- Goole är den perfekta platsen för denna föreslagna investering. Humber-regionen utgör en viktig inkörsport till hela Storbritannien och regionens ambitioner att satsa på grön teknik i teknikens framkant och jobb i Storbritannien matchar våra ambitioner inom ren, hållbar tillverkning, säger Esa Kaikkonen, vd för Metsä Tissue, i ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att uppta en yta om 200 hektar och få kapacitet att producera 240 000 ton mjukpapper.

Även Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har kommenterat satsningen i pressmeddelandet:  

- Metsä Tissues investering är bra för Yorkshire, bra för vår ekonomi och bra för hållbarheten. Det här tillkännagivandet är ytterligare ett exempel på att Storbritannien är förstahandsvalet för europeiska investeringar och levererar på mitt löfte att få ekonomin att växa, skapa bättre betalda jobb och möjligheter över hela landet.