Fourstones Paper Mill förbereder lansering av ny vävnadspappersmaskin under 2024

Pappersfabriken Fourstones Paper Mill. Foto: Wikipedia Common. Kredit: Peter McDermott

Fourstones Paper Mill meddelade installationen av en ny vävnadspappersmaskin nästa år på deras Sapphire Paper Mill-anläggning i Leslie, Skottland.

Enligt företaget levererades pappersmaskinen till fabriken i september och är utrustad med en Crescent Former, en tillverkad stålyankecylinder och en högtemperaturtorkhuv. Maskinen har en klippbredd på 2,75 meter och en driftshastighet på 1700 meter per minut.

Ett starkare fundament

- Detta markerar det största enskilda investeringen i företagets historia och visar vårt fasta åtagande att expandera verksamheten och etablera en stark grund för dess framtida tillväxt, säger Peter Duxbury, VD för Fourstones Paper Mill.

Mark- och infrastrukturen har nu färdigställts, och installationen av pappersmaskinen beräknas börja i oktober, med driftsättning planerad till andra kvartalet 2024.

Företaget räknar med att den nya maskinen kommer att öka pappersproduktionskapaciteten på platsen till 60 000 ton årligen. Maskinen kommer främst att producera toalettpapper och handdukssortiment för konsument- och bortom hemmamarknaderna.

Etisk källa till massa

I linje med sina hållbarhetsmål arbetar Fourstones aktivt med att säkerställa en pålitlig och etisk källa till massa för sina operationer, för att säkerställa ansvarsfull produktion.

Denna betydande investering kommer att investera över 7 miljoner pund i det lokala samhället under installationsfasen, skapa 22 heltidsjobb och fortsätta bidra till den lokala ekonomiska tillväxten vid slutförandet.

Skapar lokala jobb

Detta tillkännagivande belyser Fourstones Paper Mills starka åtagande att investera i Storbritanniens pappersindustri, stödja lokala jobb och se till att brittiska pappersomvandlare och användare har tillgång till högkvalitativt brittiskt papper.

Grundat år 1763 är Fourstones Paper Mill en privatägd brittisk tillverkare av vävnadspapper och engångsprodukter inom pappershygien, som centrefeed-rullar och toalettpapper. Fourstones betjänar flera papperomvandlingsoperationer inom Storbritannien och driver även sina egna papperomvandlingsoperationer.

KÄLLA: Fourstones Paper Mill