Billerud klår förväntningarna – men 350 sägs upp

Foto: Billerud

Billerud har presenterat sin kvartalsrapport för tredje kvartalet. Omsättningen sjönk 13,6 procent till 10 210 miljoner kronor (11 814). Siffran kan jämföras med Bloombergs analytikerkonsensus som låg på 9 583.

"Vi är särskilt glada över det stora engagemanget vi uppnått för vårt effektivitetsförbättringsprogram i hela organisationen och vi är på väg att leverera vårt mål på 600 miljoner kronor för 2023", säger tillförordnad VD Ivar Vatne i en kommentar

Samtidigt är marknadsförhållanden fortsatt svaga inför det fjärde kvartalet och företaget aviserar nu om personalneddragning där så mycket som 350 tjänster kan försvinna.

”Som en del av vårt effektivitetsförbättringsprogram har vi beslutat att minska antalet tjänster med upp till 350. Det kommer innebära uppsägningar och påverka alla delar av företaget. Fackliga förhandlingar inleds idag. Dessa åtgärder kommer att ge årliga strukturella besparingar om MSEK 300, med majoriteten av de årliga besparingarna under 2024”, kommenterar Vatne vidare.