Valmet levererar automations- och kvalitetsstyrningssystem till Union Paper Mills i Dubai

Valmet IQ Quality Control System (QCS) är en anpassningsbar kvalitetsledningslösning som hjälper företagen att öka processprestanda samtidigt som du uppfyller deras kvalitetsmål. Foto: Valmet

Valmet kommer att leverera sitt distribuerade kontrollsystem Valmet DNA (DCS) och Valmet IQ kvalitetsstyrningssystem (QCS) med det senaste webbaserade Valmet DNA-gränssnittet till Union Paper Mills anläggning i Dubai för deras PM 2-pappersmaskin i Förenade Arabemiraten.

Valet av Valmets automationsystem grundar sig på ett tidigare framgångsrikt projekt från 2017, där automationslösningar levererades till företagets PM 3-pappersmaskin i Al Dhafra-anläggningen i Abu Dhabi. De nya systemen kommer att ersätta befintliga system från en annan leverantör och hjälpa fabriken att förbättra effektiviteten och optimera produktkvaliteten med den senaste automatiseringstekniken.

Ordern ingick i Valmets beställningar under tredje kvartalet 2023. Leverans och driftsättning är planerad till 2024. Ordervärdet har inte offentliggjorts.

Al Dhafra

- Vi har sett god prestanda från Valmet DNA distribuerade kontrollsystemet och Valmet IQ kvalitetsstyrningssystemet vid Al Dhafra-anläggningen och på flera andra anläggningar i regionen. Dessutom erbjuder Valmets lokala serviceteam vid deras kontor i Förenade Arabemiraten utmärkt och skicklig service, säger Chander Prakash Sharma, automationschef på Union Paper Mills.

- Vi är stolta över att vår kund visar förtroende för oss med denna upprepade order. Det visar att vi har gjort ett bra jobb som ledande leverantör av automation i regionen med vårt starka serviceteam, säger Christian Kallich, försäljningsdirektör för Cellulosa- och Papperslösningar inom Valmets affärsområde Automationssystem.

Källa: Valmet