Norske Skog Skogn tar stora steg mot digital framtid med ABB

Överblick över Norske Skog Skogn. Foto: Norske Skog.

Norske Skog Skogn, en av Europas främsta tillverkare av tidningspapper, tar ett strategiskt steg mot framtidens digitaliserade produktion genom ett samarbete med ABB.

Med en årlig kapacitet på 520 000 ton papper och tre pappersmaskiner, siktar Norske Skog Skogn på att stärka sin position på tryckerimarknaden genom att förbättra produktionsprocessen och kvalitetsutbytet med hjälp av avancerad digital teknik.

I centrum för detta initiativ står ABB Ability™ Manufacturing Execution System och Process Data Management, två nyckelelement i den digitala plattformen som kommer att möjliggöra en intelligent och effektiv drift på bruket. Dessa system integrerar olika nivåer av automatisering och resurshantering för att ge en helhetsbild av datahanteringen, vilket underlättar distributionen av andra digitala applikationer.

Delning av information

Genom projektet implementeras flera moduler, däribland produktionsplanering, kvalitetsdatahantering, produktionshantering, lagerhantering och beslutsstöd. Dessa moduler, drivna via ett lättanvänt webbaserat gränssnitt, möjliggör delning av information över traditionella operativa gränser.

Peder Lutdal, projektledare på Norske Skog Skogn, framhäver valet av ABB för deras expertis och användarvänliga system. Håvard Busklein, brukschef på Norske Skog Skogn, betonar vikten av det nya systemet för brukets framtida flexibilitet och strategi.

Bredare strategi

- Denna digitala transformation är en del av Norske Skogs bredare strategi för att diversifiera sin verksamhet och stärka sin position som en ledande aktör inom pappersproduktion. ABB, som är en pålitlig partner inom massa- och pappersindustrin, erbjuder omfattande digitala lösningar och tjänster för att optimera produktionen. Genom samarbetet med ABB ser Norske Skog fram emot att fortsätta sin utveckling mot en effektivare och mer hållbar produktion.

Ytterligare information om ABB:s portfölj och deras arbete inom massa- och pappersindustrin finns på deras officiella webbplats.

Källa: ABB