Mondi investerar i ökad produktion i Dynäs

Massa- och pappersjätten Mondi meddelade nyligen att de kommer att investera i utökad produktion av kraftpapper. Förutom investeringen i en tidigare aviserad pappersmaskin vid sin sin Štĕtí-fabrik i Tjeckien, kommer Mondi investera i ökad produktion i Mondi Frantschach i Österrike och Mondi Dynäs.

”Både Frantschachs och Dynäs bruk är idealiskt placerade för att leverera korta ledtider över hela Europa och ge kunderna trygghet om god service och produktionsbackup”, skriver Mondi i ett pressmeddelande.

Mondi framhåller att de investerat i förbättrad effektiviteten i sina pappersmaskiner som tillverkar  kraftpappret Advantage MF Boost, som används i laminerade applikationer, vilket innebär förbättrad formning, bättre torkningsegenskaper och snabbare produktion. Forskning och utveckling har också inneburit att detta papper nu finns tillgängligt i ett större produktsortiment, med lägre och högre ytvikter för att passa varje enskild kunds behov, enligt Mondi.

– Vi är mycket engagerade i att öka produktionen av vårt Advantage MF Boost för att betjäna marknaderna för dekorativa och kompakta laminat samt industriella och tekniska filmer för plywood. Vår befintliga infrastruktur innebär att vi kan producera och leverera detta viktiga porösa kraftpapper globalt, i lämpliga kvantiteter, vilket ger en pålitlig försörjning till alla våra befintliga och nya kunder, säger Roman Senecky, COO Kraft Paper, Mondi, i pressmeddelandet.