Smurfit Kappa satsar 54 miljoner euro på spansk Bag-in-Box-anläggning

Under det senaste decenniet har Smurfit Kappa investerat 90 miljoner euro i Ibi-anläggningen, vilket har förbättrat företagets erbjudande avsevärt. Foto: Smurfit Kappa

Smurfit Kappa tillkännager en investering på 54 miljoner euro i sin Bag-in-Box-anläggning i Ibi, Alicante, Spanien. Denna investering syftar till att stärka hållbarheten i både anläggningens verksamhet och dess produktportfölj, med förbättrade avfallshanteringssystem och betydande energibesparingar. Bag-in-Box Ibi har ett starkt återvinningsrekord med flera avancerade system för att identifiera och separera biprodukter.

Saverio Mayer, VD för Smurfit Kappa Europa, uttalade:

- Dagens tillkännagivande visar vårt engagemang för Bag-in-Box-divisionen och är en del av vår expansionsplan i flera länder. Under det senaste decenniet har vi investerat 90 miljoner euro i Ibi-anläggningen, vilket har förbättrat vårt erbjudande avsevärt. Våra kunder vet att när de väljer oss får de allt de behöver för sin produkt, vilket oundvikligen resulterar i en vackert designad bag-in-box med minskat koldioxidavtryck.

Pascual Martínez, platschef för Smurfit Kappa Ibi-anläggningen, tillade:

- Vi är stolta över att kunna ta Ibi till nästa nivå genom denna investering och skapa ytterligare 200 jobb för den lokala ekonomin. Vi har här ett talangfullt och mycket skickligt team som kan lösa även de mest komplexa utmaningarna. Jag ser fram emot att påbörja nästa kapitel för Ibi.

Källa: Smurfit Kappa