Arctic Paper ska bygga ny solcellspark

Michal Jarczyński, CEO för Arctic Paper. Foto: Arctic Paper

Arctic paper har nyligen publicerad resultaten för andra kvartalet i år.

– Andra kvartalet, normalt sett ett svagare kvartal, påverkades i år av den långsamma återhämtningen på viktiga europeiska marknader och av historiskt höga råvarupriser, säger Michal Jarczyński, CEO för Arctic Paper, i ett pressmeddelande.

Arctic Papers intäkter nådde PLN 839,2 miljoner (836,2 miljoner), medan justerad EBITDA förbättrades till PLN 78,4 miljoner (68,9).

– Kombinationen av framåtblickande investeringar, kostnadsmedvetenhet och fortsatt fokus på marginaler gör Arctic Paper väl förberett att dra nytta av alla marknadsrelaterade möjligheter som kan dyka upp, tillägger Michal Jarczyński.

Av rapporten framkommer också att Arctic Paper planerar att bygga ytterligare en solcellsanläggning till sin fabrik i Kostrzyn med en kapacitet på 9 MW. I juni i år tog man en utbyggd solcellsanläggning om 17 MW i drift i Kostrzyn.

Företaget meddelar vidare investeringen i en utbyggnad av biobränslepannan och ångturbinen i Grycksbo fortskrider enligt plan och förväntas färdigställas sommaren 2025.