Valmet slutför förvärvet av brasilianska Demuth – stärker sin position inom träbearbetning i Sydamerika

Demuth, som har två fabriker i delstaten Rio Grande do Sul i södra Brasilien, genererar en årlig omsättning på cirka 20–30 miljoner euro och har omkring 400 anställda. Foto: Demuth/ Valmet

Valmet har slutfört förvärvet av Demuth, ett brasilianskt företag specialiserat på träbearbetningslösningar för massaindustrin, i enlighet med avtalet som offentliggjordes 2023. Förvärvets värde har inte offentliggjorts, och de förvärvade verksamheterna kommer att inkluderas i Valmets finansiella rapportering för första gången under tredje kvartalet 2024.

Genom detta förvärv stärker Valmet sitt erbjudande av träbearbetningsteknologi och tjänster i Sydamerika avsevärt.

- Förvärvet genomfördes enligt plan efter godkännande från konkurrensmyndigheterna. Vi är mycket glada över att välkomna våra nya kollegor från Demuth till Valmet-teamet i Sydamerika. Genom att stärka vår lokala närvaro i Brasilien och förbättra vår förmåga att leverera nya träbearbetningsutrustningar, reservdelar och fälttjänster, kan vi nu betjäna våra kunder ännu bättre och förbättra deras prestanda, säger Celso Tacla, regionchef för Valmet i Sydamerika.

En strategiskt viktig marknad

Sydamerika, och särskilt Brasilien, är en viktig tillväxtmarknad för Valmets verksamhet inom massaindustrin. Flera nya massafabriker planeras i Brasilien, och många befintliga anläggningar kommer att moderniseras de kommande åren, både i Brasilien och i andra sydamerikanska länder.

- Med vårt utökade erbjudande inom träbearbetning och vår expertis inom tillverkning av utrustning, kan vi stärka vår position i dessa projekt. Hela vår organisation ser fram emot att arbeta nära tillsammans med våra nya kollegor, säger Sami Riekkola, chef för Valmets affärsområde Massa och energi.

Valmets globala närvaro och framtid

Valmet har en global kundbas inom olika processindustrier och är en av världens ledande leverantörer och utvecklare av processteknik, automationslösningar och tjänster för massa-, pappers- och energisektorerna. Genom sina automations- och flödesstyrningslösningar betjänar Valmet även en bredare kundkrets inom processindustrin.

Med över 19 000 anställda runt om i världen är Valmet engagerat i att främja sina kunders framgång varje dag. Företaget har en över 220 år lång industriell historia och en stark meritlista inom ständig förbättring och innovation. Valmets omsättning uppgick till cirka 5,5 miljarder euro under 2023.

Valmets aktier är noterade på Nasdaq Helsingfors, och företagets huvudkontor ligger i Esbo väster om Helsingfors.

Källa: Valmet

 

 

 

 

4o