Suzanos ebitda steg med 60 procent under andra kvartalet

Arkivbild.

Brasilianska Suzano, världens största producent av lövmassa, rapporterar en justerad ebitda på 6,3 miljarder dollar under andra kvartalet 2024, vilket är en ökning med 60 procent jämfört med samma period förra året. Ökningen återspeglar högre massapriser, gynnsamma valutakurser, ökad försäljningsvolym och minskade produktionskostnader jämfört med i fjol, enligt Suzano.

Massaförsäljningen landade på 2,5 miljoner ton, medan pappersförsäljningen uppgick till 333 000 ton.

Uppstarten av Cerrado-projektet i juli, världens största massabruk med en linje, markerar en viktig milstolpe för företaget. Det är en investering på 22 miljarder dollar.

Beto Abreu, vd för Suzano, kommenterar rapporten:

– Uppstarten av Cerrado-projektet representerar en betydande milstolpe i Suzanos sekellånga historia och dess framtida förmåga att skapa värde. Med den lägsta strukturella kostnaden för alla våra verksamheter kommer det nya bruket att förbättra vår skala och konkurrenskraft inom massabranschen. Samtidigt fortsätter vi att utvecklas på andra strategiska sätt, bland annat genom förvärvet av industriella tillgångar från Pactiv Evergreen och genom att ta en betydande minoritetsandel i Lenzing.