Smurfit Westrock bygger ut fabrik i Herfølge

Smurfit Westrock wellpappfabrik i Herfølge har haft en tillväxt på 50 procent sedan 2018, vilket gjort en utbyggnad nödvändig. Arkivbild.

Smurfit Westrock meddelar att de kommer att genomföra en ”betydande utbyggnad” av sin fabrik i Herfølge i Danmark med en ny produktionsbyggnad på 3 500 kvadratmeter.

Enligt Smurfit Westrock har fabriken i Herfølge upplevt en imponerande tillväxt på 50 procent sedan 2018, vilket har gjort en utbyggnad nödvändig. ”Trots införandet av treskift har den befintliga kapaciteten inte kunnat hålla jämna steg med den ökande efterfrågan”.

– Vi står inför en märkbar tillväxt, och tillsammans med teamet är vi redo att förverkliga den potential som investeringen har medfört, säger Anders Svingfors Olesen, General Manager, i ett pressmeddelande.  

Den nya utbyggnaden inkluderar också ett nytt logistiksystem, en ny inline-maskin och nya lastkajer, som kommer att säkerställa en effektiv och modern produktion. Smurfit Westrock Herfølge producerar årligen 70 miljoner kvadratmeter wellpappförpackningar.

– Den lokala placeringen är en konkurrensfördel för vissa av våra kunder, och med utvidgningen kommer vi att kunna hjälpa dem ytterligare genom kortare transportavstånd, vilket är till stor fördel för miljön. Vi är den sista kvarvarande wellpappfabriken på Själland,och vår stärkta lokala närvaro kommer att säkra vår konkurrenskraft i framtiden, tillägger Anders Svingfors Olesen.