Essitys nettonollmål validerade av Science Based Targets initiative

Essitys långsiktiga mål är att uppnå nettonollutsläpp i hela värdekedjan senast 2050. Foto: Fotograf

Essitys mål att nå nettonollutsläpp av växthusgaser till 2050 har validerats av Science Based Targets initiative (SBTi). Valideringen gäller alla mål på kort och lång sikt i Scope 1, 2 och 3.

Essitys långsiktiga mål är att uppnå nettonollutsläpp i hela värdekedjan senast 2050. Bolagets mål på kort sikt i Scope 1 och 2 (energiförbrukningen inom bolaget och inköpt el) är att uppnå en minskning på 35 procent till 2030 och målet på kort sikt i Scope 3 (bland annat inköpta varor och tjänster, transporter, produktionsavfall och hantering i slutet av livscykeln för sålda produkter) har uppdaterats från en minskning på 18 procent till 35 procent inom samma tidsram. Alla mål utgår från basåret 2016.

– Klimatkrisen är en av vår tids avgörande frågor, och Essity har gjort ett kraftfullt åtagande att nå nettonollutsläpp till 2050. Våra framsteg drivs av att alla i organisationen känner att det brådskar, i kombination med ett starkt fokus på innovation och samarbete med kunder, partners och leverantörer, säger Magnus Groth, vd och koncernchef för Essity, i ett pressmeddelande.