Catrin Gustavsson blir ny affärsområdeschef för Södra Cell

Catrin Gustavsson. Foto: Alexander Hall/Södra

Den 1 september får Södra Cell en ny affärsområdeschef i Catrin Gustavsson som idag är affärsområdeschef för Södra Innovation. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Catrin är en uppskattad och resultatorienterad ledare med stor kunskap och erfarenhet av pappersmassatillverkning. Jag ser verkligen fram emot att utvecklas vidare tillsammans, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Södra.  

Magnus Björkman, som idag är affärsområdeschef för Södra Cell, går samtidigt in i en roll med uppdrag att se över hanteringen av investeringar inom hela koncernen, för att ytterligare bidra till att stärka Södras lönsamhet och konkurrenskraft.

Samtidigt meddelar företaget en stor organisatorisk förändring. Södra Bioproducts, med ansvar för Energi & kemikalier, och Södra Building Systems, med ansvar för Byggsystem, går den 1 september från att vara del av Södra Cell respektive Södra Innovation till att bli separata affärsområden.

I och med det blir Södra Bioproducts och Södra Building Systems en del av koncernledningen.

– Våra nya affärer har nu tagit flera steg framåt och det är dags att ge dem större utrymme tillsammans med våra befintliga kärnaffärer. Genom förändringarna kommer vi att få en bra balans mellan våra olika produkter och ge affärerna en starkare röst. Jag ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Johannes och Andreas och de kommer båda bidra till en ännu mer kommersiell koncernledning, säger Lotta Lyrå.