De satsar på bildäck av björkbark

Foto: Reselo

Startupföretaget Reselo har tecknat ett utvecklingsavtal med Nokian Tyres för att vidareutveckla det förnybara materialet Reselo Rubber som råvara i däck. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med samarbetsavtalet är att utveckla materialet ytterligare för att anpassa det för kommersiell däcktillverkning.

– Inledande laboratorietester vi har genomfört på Reselo Rubber visar på stor potential att ersätta traditionella fossilbaserade material i däck. Dessutom är materialet inte bara förnybart, utan vi tror att det också kan användas för att förbättra däckets prestanda. Vi är glada över att utveckla Reselo Rubber ytterligare i samarbete med Reselo och vi hoppas att ha Reselo Rubber i Nokian Tyres däck i framtiden, säger Heini Siekkinen, Senior Manager, Research & Sustainability från Nokian Tyres.

– Vi är otroligt stolta och glada över att tillsammans med Nokian Tyres ytterligare förbättra hållbarheten och prestandan i gummi för det största gummiindustrisegmentet. Partnerskapet med Nokian Tyres markerar en viktig milstolpe i vår ambition att revolutionera gummiindustrin med ett högpresterande biobaserat gummi, säger Henrik Otendal, som är vd och en av grundarna av Reselo.