De investerar hundratals miljoner i massabruk

Massabruket Kruger Kamloops i västra Kanada. Foto: CNW Group/Kruger Inc

Kanadensiska Kruger har offentliggjort en investering på 32,4 miljoner dollar i sitt massabruk i Kamloops i British Columbia i västra Kanada. Investeringen görs för att, som det heter, implementera innovativ teknologi för att diversifiera företaget produktportfölj och expandera till snabbt växande marknader. Satsningen ska också säkra drygt 300 jobb på platsen. Staten bidrar med 5 miljoner dollar, lika mycket som provinsen British Columbia.

Ett nytt massatvättsystem ska förbättra anläggningens effektivitet och avsevärt minska oorganiskt material och talk i den färdiga produkten. Processen ska också resultera i kraftig minskning av användningen av blekningskemikalier.

Tekniken ska kombinera AI-baserade funktioner för att säkerställa att massan hela tiden uppfyller de strängaste kraven som ställs på specialprodukter av ultraren massa.

Projektet beräknas vara genomfört 2026 och kommer att göra det möjligt för Kruger Kamloops att öka produktionen av ultraren massa från 43 000 ton under det första året efter uppstart upptill mer än 115 000 ton årligen efter tre år.