Stora Ensos startar upp kartongmaskin i Kina

Foto: Stora Enso

Vid Stora Ensos Beihai-bruk i Kina så har bolaget nu startat produktionen vid en ny konsumentkartongmaskin. Den första rullen med konsumentkartong producerades 18 månader efter uppstarten av Stora Ensos omfattande byggprojekt i Beihai i Guangxi -regionen.

Projektet påbörjades på ett nyetablerat markområde. I tillägg till kartongmaskinen har bruksområdet infrastruktur, kraftverk, vatten och avloppsreningssystem.

– Idag känner jag mig stolt och glad å hela teamets vägnar. Vi har uppnått en stor milstolpe i Stora Ensos historia, säger Karl-Henrik Sundström, vd för Stora Enso. Vårt mål nu är att dra nytta av den växande efterfrågan i Kina och Asien för konsumentkartong.

Den totala investeringen i projektet är 800 miljoner euro, inklusive ett massabruk för mekanisk massa med en årlig kapacitet på 220 000 ton, vilken kommer att vara i drift under fjärde kvartalet 2016. Kartongmaskinen förväntas uppnå full produktion inom 18-24 månader. Vid full drift kommer fabriken att ha en årlig kapacitet på 450 000 ton vätskekartong samt andra högkvalitativa kartongprodukter.

Den officiella invigningen kommer att äga rum den 16 juni 2016 i Beihai-bruket.