Metsä Board uppdaterar sina hållbarhetsmål för 2030

Foto: Metsä Board

Metsä Board har uppdaterat sina strategiska hållbarhetsmål för 2030.  Metsä Boards mål för klimatförändringar är oförändrat.

För att mildra klimatförändringarna siktar Metsä Board på 100 % fossilfri produktion och produkter i slutet av år 2030. Detta mål omfattar både utsläpp från egen energiproduktion (scope 1) såväl som köpt energi (scope 2). För närvarande är 87 % av energin som används vid Metsä Boards bruk fossilfri.

För vattenanvändning har Metsä Board skärpt målet från 30 % till 35 % minskad användning av processvatten per ton produkt. Dessutom är siktet inställt på minst 10 % förbättrad energieffektivitet i slutet av år 2030. Båda dessa mål är jämfört med 2018 års nivå.

Flera indikatorer relaterade till etisk verksamhet och välbefinnande på arbetet har lagts till i de nya målen. Metsä Board kommer att kontrollera arbetstillfredsställelsen, genomförandet av anonyma rekryteringsprocesser och andelen kvinnor i ledande befattningar.

Indikatorer relaterade till hållbarhet i samhälle och försörjningskedja inkluderar andelen certifierat virke, leverantörsundersökningar och revisioner samt delade hållbarhetsmål med nyckelpartners.