Amazon byter ut wellpapp mot vadderade papperskuvert

Den flexibla designen förhindrar att varan rör sig inne i förpackningen under transport, vilket ger ett extra produktskydd, enligt Mondi. Foto: Mondi

E-handelsjätten Amazon kommer att byta ut byta ut sina wellpappförpackningar mot vadderade papperskuvert- eller påsar, vilket ska ge en viktbesparing på 44 gram per förpackning.

Amazon är sedan länge fokuserat på att minimera förpackningsmaterial, vilket är både en vinst för miljön och ekonomi. Strategin går ut på att eliminera plasten så långt det är möjligt och använda papper i stället för wellpapp. En annan prioritet är att skicka varor i sina originalförpackningar så långt det är möjligt.

Övergången till papperspåsar är ett led i samma strategi. Det är ett material som anses vara lättare och mindre miljöskadligt än wellpapp tack vare sitt mer kompakta format i produktion. Det senaste tillskottet är Mondis vadderade papperspåse.

Den återvinningsbara konvolutet eliminerar också behovet av bubbelplast. Produkten är gjort av lätt kraftpapper och fluting. Den flexibla designen förhindrar att varan rör sig inne i förpackningen under transport, vilket ger ett extra produktskydd, enligt Mondi.